Splošni pogoji poslovanja

Podjetje PRO-TOM d.o.o. vam preko spletne prodaje nudi pisarniške stole in druge izdelke lastne proizvodnje. Uporaba storitve je brezplačna.

 

Uporabnik e-trgovine ima svoje uporabniško ime in geslo, lahko pa vstopa v trgovino tudi kot gost. Geslo je vaše – tajno in znano le uporabniku – vam. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo svoje geslo uporabljal le on oziroma oseba, pooblaščena za zastopanje v njegovem imenu.

 

Copyright: PRO-TOM d.o.o.

 

Intelektualna lastnina na spletnem mestu, vključno s slikami, znamkami, teksti in avtorskimi deli, je zaščitena. Nič na tej strani ne sme biti uporabljeno ali prikazano na kakršenkoli način brez uradnega dovoljenja lastnika spletnega mesta.

 

Naročilo

 

Po opravljenem nakupu v spletni trgovini dobi kupec na vneseno e-pošto predračun, veljaven pet (5) dni. V primeru, da predračun ne ustreza naročilu, nam to sporočite na email naslov pro-tom@siol.net in poslali vam bomo popravljen predračun.

Od naročila lahko kupec odstopi vse do plačila predračuna. Naročilo je potrjeno in ga ni več možno preklicati, ko kupec poravna predračun. Dobavni rok prične teči z dnevom prejema sredstev na naš račun.
Odstop od naročila po potrditvi naročila s plačilom, ni več možen.

Naročilo – predračun se hrani v naši podatkovni bazi. Če je kupec pomotoma izgubil / izbrisal predračun, se mu ga lahko pošlje še enkrat.

 

Veljavnost ponudbe:

 

Predračun velja 5 dni. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

 

Zavrnitev naročila

 

Podjetje PRO-TOM d.o.o. lahko v primeru, da naročila pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne naročilo in o tem obvesti kupca.

 

Plačilni pogoji

 

Naročeno blago lahko na vaši banki ali spletni banki plačate z nakazilom na transakcijski račun podjetja PRO-TOM d.o.o. št. IBAN SI56 6400 0991 9003 798 (PRIMORSKA HRANILNICA VIPAVA d.d.).
Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali predračuna potem, ko oddate naročilo.
Pri plačilu obvezno navedite točen sklic in nam tako omogočite, da informacijo o plačilu povežemo z vašim naročilom. S tem si boste zagotovili hitrejšo izvedbo.
Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.

 

Po plačilu se naročeno blago dostavi kupcu skladno s pravili in ceno dostave.

 

Dodatni stroški: ni dodatnih stroškov

 

Prevzem in dostava

 

Dobavni rok je za izdelke na zalogi 2 dni, za ostalo je do 14 dni. Prevzem blaga je možen tudi v poslovalnici v Jelšanah 3c, Jelšane, ob predhodnem obvestilu o prevzemu, vsak dan med 8.00 in 14.00 uro. Blago se lahko tudi dostavi na želeni naslov v podjetje ali na dom kupca, skladno s ceno dostave.

 

Cena dostave

 

Cena dostave enega (1) izdelka je 8,60 EUR.

 

Večja naročila dostavimo z lastno dostavno službo – dvakrat mesečno v vsak konec Slovenije.

 

Poškodbe ob prevzemu

 

Takoj je potrebno sporočiti opaženo poškodbo dostavni službi oz. zavrniti prevzem vidno poškodovanega blaga. Blago je zavarovano in ustrezno pakirano. Fotografije in vaše ugotovitve o poškodbi blaga tako pošljite na naš email pro-tom@siol.net

 

Garancija in servis

 

Osnovni pogoji za uveljavitev garancije: Garancija se lahko uveljavlja le z dokumentom – računom.

 

Podjetje PRO-TOM d.o.o. jamči za kakovost blaga z garancijo proizvajalca blaga oz. uvoznika. Pooblaščeni servisi za uveljavljanje garancije in servisiranje so navedeni na garancijskem listu. Ta je priložen vsakemu izdelku. Vsekakor pa nas takoj pokličite.

 

Praviloma velja garancija eno leto. V primeru tovarniških okvar v garancijskem roku se le-te na servisu odpravijo brezplačno.

 

Servis za izdelke izven garancije je zagotovljen za obdobje 5 let, če z zakonom ni drugače določeno.

 

V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile, garancija ne velja. Prav tako garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na blagu vidni posegi tujih, nepooblaščenih oseb, pri napačnem upravljanju oz. malomarnem ravnanju ali pri uporabi neoriginalnih elementov.

 

Vračilo blaga

 

Vračilo naročenega blaga je možno v roku 15-ih dni po prejemu. Blago mora biti v originalni embalaži, nepoškodovano in nerabljeno, priložen mora biti originalni račun. Možnost vračila ne velja za izdelke po meri oz. narejene po željah stranke.

 

Kako blago vrniti?
– v roku 15 dni nas morate obvestiti o v vračilu izdelka
– blago zapakirajte v ustrezno embalažo
– poleg izdelka priložite še kopijo računa in dopis
– stroške pošiljanja krije pošiljatelj
– kupec mora že prejeto blago vrniti najkasneje v 30 dneh od odstopa od nakupa v skladu z 43.b členom ZVPot

 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu ali po e-mailu.

 

Varnost osebnih podatkov

 

Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju uporabnikovih osebnih podatkov. Uporabljeni bodo le za potrebe podjetja pri izdelavi in pošiljanju ponudb, računov, informativnega gradiva in za ostalo potrebno komunikacijo.

 

Jezik v katerem se sklene pogodba: Slovenščina

 

Arhiv računov in pogodb: shranjeni v skladu z zakonom 10 let. Dostop je možen po pisnem zahtevku.

 

Varovanje osebnih podatkov

 

Podjetje PRO-TOM d.o.o. posebno skrb posveča varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) je podjetje PRO-TOM d.o.o. zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja spletne trgovine zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

 

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce v spletni trgovini.

 

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko spletna trgovina PRO-TOM d.o.o. shrani tudi nekatere trajne piškotke, to sta piškotek za izbrani jezik in valuto. Nobeden od teh dveh piškotkov ne shranjuje podatkov o uporabniku. Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku spletne trgovine shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca. Podjetje PRO-TOM d.o.o. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podjetje PRO-TOM d.o.o. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

 

Piškotki

 

Spletna stran vsebuje začasni (sejni) piškotek in dva trajna piškotka, ki ne shranjujeta podatkov o uporabniku. Sejni piškotek živi od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča in zapre brskalnik. Spletna stran ga uporablja za shranjevanje začasnih informacij, potrebnih za pravilno delovanje strani (npr. izbrani prikaz jezika). Sejni piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.

 

Ime piškotkaOpis piškotkaČas trajanja
PHPSESSIDUporablja se za razlikovanje enega obiskovalca od drugega in zagotovi temeljno funkcionalnost  spletne trgovine.Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.
languageShrani nastavitev izbranega jezika obiskovalca. Ne shranjuje osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.Piškotek poteče po 4 tednih.
currencyShrani nastavitev izbrane valute obiskovalca. Ne shranjuje osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.Piškotek poteče po 4 tednih.

 

Izjemno razkritje osebnih podatkov


Podatki, ki jih podjetje PRO-TOM d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja.

preloader